Paylaş
Bize Danışın

İlk Ziyaret

Randevunuzu oluşturduktan sonra hastanemize yapacağınız ilk ziyarette birinci adım ‘’İlk Kayıt’’ olacaktır. Bunun için hasta kayıt bölümüne başvurunuz. Burada kimlik,adres ve sağlık sigortası bilgileriniz alınır ve sonrasında kaydınız oluşturulur.

Doktor asistanı fizyoterapistlerimiz tarafından şikayetleriniz ve genel sağlık durumunuz konusunda size sorular sorulup gerekli notlar dosyanıza kaydedilir. Varsa daha önceden yapılmış olan tahlil ve radyolojik tetkik (Röntgen, Bilgisayarlı Tomografi-BT, Manyetik Rezonans Görüntüleme-MRI gibi) sonuçlarınız dosyanıza kaydedilir. İşlemler tamamlandığında ortopedik muayene için poliklinik odasına geçilir.

Diz protez ameliyatına ihtiyacınız olup-olmadığını Diz Ağrınızı Değerlendirme Testi (Oxford) yaparak öğrenebilirsiniz.

ilk ziyaret

Poliklinik süreci

Doktor tarafından ilk görüşme ve muayene için sizi bekleme salonundan Ortopedi Poliklinik odasına yönlendirirler. Poliklinikte doktor asistanı fizyoterapistlerimiz tarafından size diz veya kalça problemininiz ile ilgili sorular içeren testler uygulanır. Bu testler aynı zamanda sıkıntınızın derecesi ve cerrahi girişime aday olup olmadığınızın anlaşılmasına da yardımcı olur. Muayene esnasında doktorunuza tüm şikayetleriniz, kullandığınız ilaçlar, daha önceki tedavileriniz veya geçirdiğiniz ameliyatlar gibi bilgileri anlatmanız ve danışmak istediğiniz konuları paylaşmanız önemlidir. Muayeneden sonra teşhis ve tedavi için çeşitli tahlil veya radyolojik tetkikler yapılmasını gerekli görülebilir. Tetkikler yapılıp sonuçları hazır olduğunda poliklinikte doktorunuz sonuçları değerlendirir ve sonra tedavi hakkında bilgi verilir. Tedavi seçenekleri (ilaç, enjeksiyon, fizik tedavi ve rehabilitasyon, ameliyat) konusunda size en uygun olanı doktorunuzla konuşarak birlikte belirleyebilirsiniz. Ortak karar ameliyat ise, ameliyat randevusu için gerekli işlemlere başlanır.

ameliyat randevusu

Ameliyat randevusu

Kemik kas eklem sağlığı ile ilgili sorununuz için ameliyat önerildiğinde doktorunuz ameliyat öncesi, ameliyat ve ameliyat sonrası dönemle ilgili sizi bilgilendirir. Bu aşamada istediğiniz her soruyu yöneltebilirsiniz. Ayrıca doktor asistanı fizyoterapistlerimiz ameliyat öncesi ve sonrası yapılacak egzersizler, kullanılacak cihaz, ortez veya baston gibi destekler hakkında size bilgi verirler.

Ameliyat öncesinde gerekli olan tahlil ve tetkikleri tamamlanmış hastaların sonuçlarını anestezi için onayı için Anesteziyoloji Uzmanı Doktorun görüp, değerlendirmesi gerekir. Anesteziyoloji Uzmanı Doktor hasta için risk oluşturacağını düşündüğü bir sağlık sorunu saptarsa, ilgili uzmanlık dalından konsültasyon isteyebilir. Anestezi onayı alınan hastalara evde ve hastaneye yatış için gelirken yapacakları hazırlıklar hakkında bilgi verilir.

Tedavi-yatış biriminde size ameliyat ile ilgili sigorta ve ödeme işlemleri konusunda gerekli açıklamalar yapılır. Ardından ameliyat bilgi formunuz doldurulup, ameliyat tarihiniz belirlenir.

Diz-protezi-ameliyati-olmayi-dusunen-hastalara-oneriler-

Ameliyat hazırlıkları

  1. Ameliyat sonrası evdeki iyileşme döneminde bir süre yanınızda kalarak size yardımcı olacak kişiler ile ev ortamınızı hastaneye gitmeden birlikte düzenleyiniz. Ameliyat öncesi ve sonrasında hastanede size refakatçi olacak kişileri belirleyiniz.
  2. Ameliyat gününe kadar herhangi bir sağlık sorunu yaşarsanız (ateş, öksürük, boğaz ağrısı, baş ağrısı, diş ağrısı, ishal, idrarda yanma, vb.) hemen size verilen telefon numarasından yatış birimine haber veriniz. Durumunuza göre ameliyat tarihinizin değiştirilmesi gerekebilir.
  3. Lütfen ameliyat öncesi yapmanız gereken hazırlıklar ile ilgili bilgiler içeren formu yakınınız ile birlikte dikkatlice okuyup uygulayınız.
  4. Ameliyat öncesinde 8 saatlik açlık-oruç süresi gereklidir. Bu dönemde su dahil herhangi bir şey içmek ve yemek yasaktır. Ancak doktorunuz tarafından özellikle almanız istenen bir ilaç varsa bu bir yudum suyla içilebilir.
  5. Ameliyata gelmeden önceki akşam evde, size daha önce verilmiş olan bilgilendirme formundaki gibi duş ve vücut temizliğinizi yapınız.
  6. Ameliyat öncesi ve sonrası rahatlığınız için bol, yumuşak, pamuklu, kolay değiştirilebilen yedek kıyafet, altı kaymaz terlik ve kişisel temizlik malzemelerinizi hastaneye getiriniz.
  7. Hastaneye gelirken evde bulunan tahlil ve tetkiklerinizi yanınıza alınız.
  8. Kullandığınız tüm ilaçları kutuları ile birlikte yanınızda getirip, hemşirenize gösteriniz.
  9. ÖNEMLİ NOT: COVID-19 pandemi sürecindeki önlemler dahilinde işlem grubu A olan tüm ameliyat hastaları için geçerli olmak üzere ameliyattan en az 48 saat önce COVID-19 testi yapılması istenmektedir.

Hazırlıklarınızı tamamlandığınızda size belirtilen tarih ve saatte hastanede olmanız gerekir. Yatış işlemleriniz yapıldıktan sonra odanıza yerleşebilirsiniz. Doktor ve hemşireniz tarafından gerekli kontrolleriniz yapılarak ameliyat öncesi tıbbi işlemleriniz başlatılır. Ameliyata hazır olduğunuzda klinikten alınıp ameliyathaneye götürüleceksiniz.

Şimdiden geçmiş olsun dileklerimizle…

Randevu için tıklayınız
Başa dön tuşu