Paylaş
Bize Danışın

Robotik Diz Protezi Ameliyatı Sonrası Mükerrem Hanım’ın İyileşme Hikâyesi


Diz ağrıları nedeniyle merdiven çıkarken ve yürürken zorluklar yaşadığını belirten Mükerrem Hanım (66), diz protezi ameliyatı sonrasında hızlı ve ağrısız iyileşme hikâyesini sizlerle paylaşıyor.

Siz de diz ağrılarınızın şiddetini değerlendirmek ve ağrınızın derecesine göre uygulanabilecek tedavi seçeneklerini öğrenmek istiyorsanız; Diz Ağrısı Değerlendirme Testi ’ni yanıtlayabilirsiniz.

Ameliyat öncesinde yaşadığı zorlukları, “Gece, gündüz ağrı çekiyordum. Ayakta duramıyordum. Diz ağrılarım nedeniyle merdiven çıkamıyor, yürüyemiyordum.” sözleriyle ifaden eden Mükerrem Hanım, ameliyata karar verme sürecini ve sonrasını şu şekilde dile getiriyor:

“Diz ağrılarım nedeniyle araştırma yapıyordum. Televizyonda Op. Dr. Kayhan Bey’i gördüm, kendisini internetten takip ettim. Ameliyat videolarına baktım ve randevu aldım.”  

Hasta yorumları ile korkularının biraz hafiflediğini belirten Mükerrem Hanım, Op. Dr. Kayhan Turan’ının kendisine güven verdiğini belirterek robotik diz protezi ameliyatı olmaya karar veriyor.

Robotik diz protezi ameliyatı ile daha hızlı ve ağrısız iyileşme mümkün!

Peki, manuel (geleneksel) ve robotik diz protezi ameliyatı arasındaki fark nedir?

Robotik Diz Protezi Ameliyatı

Diz protezi ameliyatında yapılan işlemler benzer olsa da ameliyatın hangi yöntemle yapılacağı ile ilgili iki seçenek vardır. Bunlardan biri manuel yani elle yapılan geleneksel diz protezi ameliyatı diğeri ise robotik diz protezi ameliyatıdır.

Geleneksel diz protezi ameliyatlarında kemik kesisinden protezin hastanın dizine doğru konumda yerleştirilmesine kadar tüm hassas süreçler, doktorun tecrübesine ve yeteneğine bağlıdır. Ancak her hastanın diz eklem yapısı tıpkı parmak izlerimizi gibi birbirinden farklı olduğundan ve ameliyat yüksek hassasiyet gerektirdiğinden deneyimli cerrahların bile her seferinde aynı hassasiyetle işlem yapması zordur.

Bu nedenle geleneksel yöntem ile yapılan diz protez ameliyatlarındaki cerrahi planlamada sapmalar görülebilmektedir. Bu durum ise ameliyat sonuçlarını etkileyerek hastalarda memnuniyetsizliğe neden olabilmektedir.

Öyle ki; geleneksel yöntemle gerçekleştirilen diz protezi ameliyatı sonuçları incelendiğinde her beş hastadan birinin diz ameliyatı sonucundan memnun olmadığı görülmektedir.

Robotik diz protezi ve normal (geleneksel) diz protezi ameliyatı arasındaki farklar:

  • Robotik yöntemle gerçekleştirilen diz protezi ameliyatlarında diz protezinin boyutu ve konumu yüksek doğrulukla hesaplanmaktadır. Böylece, diz protezi, ekleminizin şekline ve doğal hareketine en uygun şekilde dize yerleştirilmektedir.
  • Geleneksel diz protezi ameliyatı öncesinde Bilgisayarlı Tomografi (BT) taraması gerekirken; robotik diz protezi ameliyatında BT taramasına ihtiyaç duyulmaz. Bu durum ise hastaların daha az radyasyona maruz kalmasını sağlamaktadır.
  • Geleneksel yöntemde, diz protezinin yerleştirilmesi aşamasında anatomik hizalamanın belirlenmesi için merkezi kemik kanalına metal çubuklar yerleştirilmektedir. Ancak robotik diz protezi ameliyatında metal çubuklar kullanılmadan anatomik hizalama yapılarak sağlıklı ve yumuşak doku korunmaktadır.
  • Robotik diz protezi ameliyatında kan kaybı daha azdır.
  • Robotik diz protezi ameliyatının en büyük avantajlarından biri ise hastaların ameliyattan sonra kısa sürede ağrısız bir şekilde günlük yaşamlarına geri dönmeleridir.

Diz Protezi Ameliyatı Sonrası

Yaptığı araştırmalar sonrasında robotik diz protezi ameliyatı olmaya karar veren ve ameliyatından sonra aynı gün yürümeye başlayan Mükerrem Hanım sözlerine şöyle devam ediyor:

“Ameliyattan önce korkularım vardı ama ameliyata girdim, bir baktım çıkmışım. Ameliyatım çok güzel geçti. Ameliyattan sonra fizyoterapistim bana hareketler gösterdi, beni yürüttü. Şimdi daha güzel yürüyorum, ağrım sızım kalmadı.” diyerek Dr. Kayhan Turan ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Başarılı bir ameliyat için ameliyatınızın doğru bir teknikle yapılması, kullanılan protez ve doktorunuzun tecrübesi önemli olsa da robotik diz protezi ameliyatı sonrası iyileşme sürecini yönetme konusunda hastalara da oldukça fazla sorumluluk düştüğü unutulmamalıdır.

Diğer hastalar gibi Mükerrem Hanım içinde diğer hastaların ameliyat sonrası yorumları oldukça önemliydi. Ameliyat olma korkusunu yenerek sağlıklı bir adım atmak için ameliyata karar veren Mükerrem Hanım’da kendisi gibi ağrı yaşayan kişilere destek olmak için robotik diz protezi ameliyatı sayesinde ağrısız ve hızlı bir iyileşme süreci geçirdiğini hikâyesinde vurguluyor.

Siz de diz ağrıları nedeniyle günlük yaşamında zorlanan hastalara yardımcı olmak istiyorsanız, Mükerrem Hanım’ın robotik diz protezi ameliyatı deneyimini onlarla paylaşabilirsiniz.

Kemik, kas ve eklem sorunlarınız ile ilgili bilgi almak ve güncel tedavi yöntemlerini öğrenmek için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir; randevu için 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. Mutluluğun anahtarı sağlıktır. Sağlıklı bir ömür dileriz…

Randevu için tıklayınız
Başa dön tuşu