Paylaş
Bize Danışın
BlogKalça

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Kalça ağrılarından kurtulmak ve eskiden olduğu gibi rahat hareket etme özgürlüğüne kavuşmak mı istiyorsunuz? Bu durumda olan birçok hasta için kalça protezi ameliyatı uzun vadede güvenilir bir çözüm yolu sunmaktadır. Siz de artık ağrılarınızdan kurtulmak için ameliyata karar verdiyseniz kalça protezi ameliyatı sonrası sizi nelerin beklediği hakkında merak ettiğiniz pek çok konu olabilir.

Ameliyat öncesi doktorunuz sorularınızı yanıtlayacak ve bilgilendirme yapacaktır. Ancak, ameliyat sonrasına yönelikdetaylı bilgiye ve iyi bir plana sahip olmanın iyileşme sürecinizi kolaylaştıracağını unutmayın.

Bu yazımızda ameliyat sonrası süreç hakkında merak ettiklerinizi bulabilir ve sorularınızı yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Ayrıca, kalça protezi ameliyatı sonrası yorumlar ve hasta deneyimleri de sizin için yol gösterici olabilmektedir.

İçindekiler:

Kalça Protezi Ameliyatı Nedir?

Kalça protezi ameliyatı, hasar gören ve yıpranan kalça ekleminin protez adı verilen yapay bir eklemle değiştirildiği cerrahi bir işlemdir (Resim 1). Kireçlenme, kalça çıkığı veya kırık gibi durumlarda kalça protezi ameliyatı uygulanabilmektedir.

Kalça protezi ameliyatı- solda kalça ekleminde kireçlenme, sağda ise kalça protezi izlenmektedir.
Resim 1. Kalça protezi ameliyatı- solda kalça ekleminde kireçlenme, sağda ise kalça protezi izlenmektedir.

Ağrı kesiciler, fizik tedavi, egzersizler ve eklem içi enjeksiyonlar kalça kireçlenmesinin ameliyatsız tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Genellikle, ameliyat dışı tedavi yöntemlerinin kalça ağrınızı ve yakınmalarınızı azaltmadığı durumlarda protez ameliyatı önerilmektedir.  

Kalça protezi ameliyatı öncelikle ağrılarınızı gidermek ve kalça ekleminizin fonksiyonunu geri kazandırmak için yapılmaktadır. Böylece, yaşam kalitenizi iyileştirmek amaçlanır.

Ancak, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin kişiden kişiye farklılık gösterebildiği unutulmamalıdır. Bu süreçte doktorunuzun önerilerine uymanız ve yapılması gerekenlere dikkat etmeniz oldukça önemlidir.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Günümüzde gelişen teknoloji, cerrahi teknik ve modern protezler sayesinde protez ömrü 20 yıldan uzun olabilmektedir. Böylece, tecrübeli ellerde yapılan kalça protezi ameliyatları uzun süreli başarılı sonuçlar sağlamaktadır. Ayrıca, kalça protezi ameliyatı sonrası yapılması gerekenleri uygulamak protezin ömrünü ve ameliyatınızın başarısını etkilemektedir.

İşte, kalça potezi ameliyatı sonrası yapılması gerekenler ve dikkat edeceğiniz konulardan bazıları…

Kalça protezi ameliyatı sonrası hastalar genellikle aynı gün veya bir sonraki gün yürütülmeye başlanır
Resim 2. Kalça protezi ameliyatı sonrası hastalar genellikle aynı gün veya bir sonraki gün yürütülmeye başlanır.
  • Ameliyattan sonra mümkün olduğunca erken ayağa kalkmanız ve yürümeniz istenmektedir. Fizyoterapistiniz size yürürken, oturup kalkarken nasıl hareket etmeniz gerektiğini gösterecektir (Resim 2). Total kalça protezi ameliyatı sonrası yürüme sırasında ilk zamanlarda yürüteç ve baston gibi yardımcı cihazlardan destek alınmaktadır. Yürüyüş ve hareketlerinizi size gösterilen şekilde dikkatle yapmaya özen gösterin.
  • Kalça protezi ameliyatı sonrası yapılması gerekenler arasında en önemli konulardan biri fizik tedavi ve egzersizdir. Evde yapmanız gereken egzersizler taburcu olmadan önce gösterilmektedir. Özellikle ilk 6-8 hafta boyunca önerilen egzersizler kaslarınızı güçlendirmek ve kalça ekleminin hareket açıklığını artırmak için gereklidir. Programa uygun şekilde fizik tedaviye devam etmeye ve egzersizlerinizi aksatmadan yapmaya çalışın.
  • Ameliyatın esas amacı kalça ağrınızı gidermek ve hareket yeteneğinizi iyileştirmektir. Ancak, her cerrahi işlem gibi kalça protezi ameliyatı da ciddi bir operasyondur. Kalça eklemini çevreleyen kas ve dokuların iyileşmesi zaman almaktadır. Bu nedenle, ameliyat sonrası ilk zamanlarda ağrılarınızın olması normaldir. Total kalça protezi ameliyatından sonra hafif ağrı ve şişlik gibi yakınmaların moralinizi bozmasına ve sizi egzersizlerden alıkoymasına izin vermeyin. Unutmayın ki, ameliyattan önce yaşadığınız şiddetli ağrılardan kurtulmuş olacaksınız. Ayrıca, doktorunuzun vereceği ilaçları düzenli olarak kullanmaya dikkat edin.   
  • Ameliyat sonrası enfeksiyon riskini önlemek için bakım ve hijyen kurallarına özen gösterin. Ameliyat bölgesinde kızarıklık, hassasiyet, ateş, akıntı ve şiddetli ağrı durumunda mutlaka doktorunuza danışın.
  • Kalça ekleminize fazla yük binmesini önlemek için sağlıklı beslenmeye dikkat edin ve kilo kontrolü sağlayın.

Kalça Protezi Ameliyatından Sonra Yapılmaması Gerekenler

Ameliyattan sonra daha başarılı ve hızlı bir iyileşme için yapmanız gerekenler olduğu gibi kalça ekleminize zarar vermemek için yapmamanız gereken bazı hareketler de bulunmaktadır. Ne kadar süre boyunca bu hareketlerden kaçınmanız gerektiği hakkında doktorunuz önerilerde bulunacaktır.

Kalça protezi ameliyatınızdan sonra yapılmaması gerekenlerden bazıları şunlardır

Kalça protezi ameliyatınızdan sonra yapılmaması gerekenlerden bazıları şunlardır (Resim 3):

  • Kalça eklemine zarar verebilecek hareketlerden kaçının ve belden öne doğru 90 dereceden fazla bükülmeyin. Bunun için; alçak sandalyelere oturup kalkmamaya, öne doğru fazla eğilmemeye, bacak bacak üstüne atmamaya dikkat edin .
  • Dizinizi kalça seviyesinden yukarı kaldırmamaya çalışın.
  • Yürürken, otururken veya ayakta dururken ayaklarınızı çok fazla içe veya dışa döndürmeyin.
  • Normal aktivitelerinize geri dönmek için sabırlı olun ve iyileşme sürecinizi aceleye getirmeyin. Dengeli ve güvende olduğunuzu hissedene kadar yoğun aktivitelerden kaçının.
Kalça protezi ameliyatı sonrası yapılması gerekenler ve kaçınılması gereken hareketler
Resim 3. Kalça protezi ameliyatı sonrası yapılması gerekenler ve kaçınılması gereken hareketler

Kalça Protezi Ameliyatından Sonra Evde İyileşme Dönemi

Ameliyattan sonra iyileşme hızınıza göre genellikle 1-3 gün içinde taburcu edilirsiniz. Eve gitmeden önce destek yardımıyla kendi başınıza oturup kalkabilmeniz, birkaç basamak merdiven inip çıkabilmeniz ve dengenizi sağlıyor olmanız beklenmektedir. Ayrıca, hastaneden eve döndüğünüzde doktorunuz tarafından size verilen tavsiyelere uymanız son derece önemlidir.

Resim 4. Kalça protezi ameliyatı sonrası ev düzeni
Resim 4. Kalça protezi ameliyatı sonrası ev düzeni

Ameliyattan sonra evde bakım sürecinin rahat geçmesi ve olası kazaları önlemek için evinizi düzenleyebilirsiniz. Örneğin; baston, yürüteç veya koltuk değneğiyle yürürken eşyalara çarpmamak için kendinize yeterli alan açın. Telefon, gözlük, kumanda gibi sık kullandığınız eşyaları eğilmeden kolay ulaşabileceğiniz yerlerde tutun. Kayıp düşmenize neden olabilecek kilim gibi eşyaları veya yerde duran kabloları kaldırın (Resim 4.).

Ameliyattan sonra ilk birkaç hafta hafif şişlik ve ağrı olması normaldir. Ağrınızı 1-10 arasında derecelendirebilirsiniz. Eğer, ağrı şiddetinin 6 dereceyi geçtiğini düşünüyorsanız doktorunuza başvurun. Ayrıca, bacağınızı hafifçe kaldırarak şişlik olan bölgeye soğuk uygulama yapmak şişliği azaltmaya yardımcı olacaktır.

Kalça protezi ameliyatınızdan sonra yürümeye ve aktif kalmaya özen gösterin. Yürüteç ve baston gibi yardımcı cihazları kullanmayı doktorunuzun önerdiği tarihten önce bırakmayın.

Ayrıca, protezi ameliyatı sonrası egzersizler daha hızlı bir iyileşme için en önemli kuraldır. Fizik tedavi ve ev egzersizlerinin, ameliyat sonrası gücünüzü kazanmaya ve hareket yeteneğinizi geliştirmeye yardımcı olacağını unutmayın.

Kalça Protezi Ameliyatından Sonra Normal Aktivitelere Dönüş

Kalça protezi ameliyatı sonrası yürüme, araba kullanma, alışverişe gitme gibi normal aktivitelere dönme süreci herkes için farklılık gösterebilmektedir. Günlük yaşama dönme hızınızı birçok faktör etkileyebilir. Bunlar; kullanılan cerrahi teknik ve malzemeler, yaşınız, sağlık durumunuz, doktor tavsiyelerine ne kadar uyduğunuz gibi faktörlerdir.  

Ameliyat sonrası normal aktivitelere dönüş süreci genellikle şöyledir:

  • Fizik tedavi ve egzersizlerle bacak kaslarınız güçlendikçe ve bacağınıza daha fazla ağırlık vermeye başladıkça günlük aktivitelerinize daha kolay geri dönebilirsiniz. Böylece, bazı temel işleri ve kişisel ihtiyaçlarınızı yaparken daha az yardıma ihtiyaç duyarsınız.
  • Çok fazla fiziksel güç gerektirmeyen işlerde çalışanlar genellikle 6 hafta içinde işe dönebilmektedir. Uzun süre ayakta durulan, eğilmek veya yük kaldırmak gibi hareketler içeren işler ise yaklaşık 3 ay süre gerektirebilir.
  • Düşme riski olan ve yakın temas içeren sporlardan kaçınmanız önerilmektedir. Ortopedi doktorunuz veya fizyoterapistiniz, spor aktivitelerinize dönüş konusunda size tavsiyede bulunacaktır. Genellikle, iki ay sonra hafif tempolu sporlara başlanabilmektedir. Özellikle bisiklete binmek ve yüzmek ameliyat sonrası en iyi sportif faaliyetler arasındadır.
  • İlk zamanlarda arabaya binip inmekte zorlanabilirsiniz. Ancak, ameliyat sonrası hastalar genellikle 2-4 hafta içinde araba kullanmaya başlayabilmektedir. Eğer sol kalçanızdan ameliyat olduysanız otomatik vites araba kullanmaya daha da erken başlayabilirsiniz.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Yürüme

Kalça protezi ameliyatı sonrası yürüme genellikle ameliyatın yapıldığı gün veya bir sonraki gün başlar. Yeni kalça ekleminizle yürümeye ve aktif hareketlere devam ettikçe eklemde sertlik oluşması gibi riskler azalmaktadır.

İlk zamanlarda baston veya yürüteç gibi yardımcı cihazlardan destek alarak yürümeniz istenmektedir. Böylece, daha iyi denge sağlayabilirsiniz. Fizik tedavi ve egzersizlerle kalça ekleminizi güçlendirdikçe kısa sürede desteksiz yürümeye başlayabilirsiniz. Ancak, baston veya yürütecinizi bırakmak için acele etmeyin. Ameliyatınızın türüne ve iyileşme hızınıza göre doktorunuz ne zaman desteksiz yürüyebileceğinizi söyleyecektir.

Başlangıçta, günde 2-3 kez 5 veya 10 dakikalık kısa yürüyüşler yapmayı deneyin. Zamanla yürüyüş sürelerinizi uzatabilirsiniz.

Kalça protezi ameliyatı olanların yorumlar bölümünden ameliyat olan hastalarımızın hikâyelerine ve önerilerine ulaşabilirsiniz.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Cinsellik

Doktorunuza kalça protezi ameliyatı sonrası cinsellik hakkındaki sorularınız için danışabilirsiniz. Kalça protezi ameliyatı sonra cinsel ilişki genellikle protezi ameliyatlarından 4-6 hafta sonrasında hasta kendini güvende hissettiğinde geri dönülebilmektedir.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Yatış Pozisyonu Nasıl Olmalı?

Doktorunuz protezi ameliyatı sonrası yatış pozisyonu için bazı önerilerde bulunacaktır. Belirli uyku pozisyonlarından kaçınmanız veya yatarken bacaklarınızın arasına yastık koymanız gerekebilmektedir (Resim 5).

Kalça protezi ameliyatı sonrası yatış pozisyonu
Resim 5. Kalça protezi ameliyatı sonrası yatış pozisyonu

Kalça protezi ameliyatından sonra en iyi yatış pozisyonu genellikle bacaklarınızın arasında bir yastıkla sırt üstü yatmaktır. Sırt üstü uyurken, ayak bileklerinizi veya bacaklarınızı çaprazlamamaya dikkat edin. Yan yatarken ise dizlerinizi bükmekten kaçının.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Egzersizler

Kalça protezi ameliyatı sonrası egzersizler iyileşme sürecinin en önemli parçasıdır. Ameliyat sonrasında en az 2-3 ay egzersizlere düzenli devam etmeniz gerekmektedir. Fizyoterapistin göstereceği egzersizleri evde aksatmadan yapmaya özen gösterin.

Kalça protezi ameliyatı sonrası egzersizler kas gücünü artırmaya, hareket yeteneğinizi iyileştirmeye, esneklik, denge ve dayanıklılık kazanmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca, kendinizi çok daha zinde hissetmeniz mümkündür.

Başlangıçta, egzersizler sırasında ağrı hissedebilirsiniz. Ancak, olabildiğince egzersizlerinize devam etmeniz son derece önemlidir. İyileşmeniz ilerledikçe ve güç kazandıkça hareketlerinizi daha rahat yapabildiğinizi fark edeceksiniz. Ameliyat sonrası egzersizlerin genellikle günde 3-4 kez yapılması önerilmektedir. Kalça protezi ameliyatı sonra egzersiz önerilerinden bazıları aşağıdaki gibidir. Ancak, her bireyin iyileşme sürecinin farklı olabileceği unutulmamalıdır. Ameliyatın türüne, sağlık durumunuza ve iyileşme hızınıza göre doktorunuz veya fizyoterapistiniz size uygun egzersiz türlerini gösterecektir.

1. Sandalye gibi bir desteğe tutunarak ayakta durun. Ameliyat olan taraftaki dizinizi kalça seviyesinden yukarı geçmeyecek şekilde hafifçe yukarıya doğru kaldırın. 3’e kadar sayın ve ayağınızı tekrar yere indirin. Bu hareketi 10 kez tekrar edin.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Egzersizler

2. Sırtınızı düz tutmaya çalışarak ameliyatlı bacağınızı yavaşça geriye doğru kaldırın. 3’e kadar sayın ve ardından ayağınızı tekrar yere indirin. Bu hareketi 10 kez tekrar edin.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Sandalye Egzersizleri

3. Ameliyat sonrası egzersizler arasında kasları güçlendirmek için yapabileceğiniz hareketler bulunmaktadır.

Örneğin; çorap gibi elastik bir eşyanın bir ucunu ameliyatlı ayak bileğinize takın. Diğer ucunu koltuk gibi ağır bir mobilyanın ayağına sabitleyin. Dengeyi sağlamak için bir sandalyeye tutunun. Ayaklarınız birbirinden biraz ayrı olacak şekilde ayakta durun. Ameliyatlı bacağınızı dizinizi kırmadan öne doğru getirin. Ardından, tekrar eski pozisyona geri dönün. Hareketi 10 kez tekrarlayın.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Egzersizler ayak

4. Önceki harekete benzer şekilde bu kez yan durun. Ameliyatlı bacağınızı yana doğru uzatın ve tekrar eski konumuna geri getirin. Hareketi 10 kez tekrarlayın.

Kalça Protezi Ameliyatı Sonrası Egzersizler yana doğru açış

Kalça protezi ameliyatı uzun süredir çektiğiniz ağrılardan kurtulmanız için güvenilir bir seçenek sunabilir. Ameliyat sonrası sizi nelerin beklediğini iyi bilmek ve hazırlıklı olmak daha rahat bir iyileşme süreci yaşamanıza yardımcı olacaktır. Ameliyata yönelik tüm kararlarınızda doktorunuzla işbirliği içinde olmanın önemini unutmayın.

Kalça eklem sağlığınızla ilgili sorun yaşıyorsanız çözüm yolları için bize ulaşabilir, merak ettiklerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Randevu için tıklayınız

Kayhan Turan

Op. Dr. Kayhan Turan, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanıdır. Uzmanlık alanları arasında Robotik Protez Cerrahisi, Eklem Protezi, Artroskopik Cerrahi, Regeneratif Ortopedi ve Spor Ortopedisi bulunmaktadır. Aynı zamanda, Robotik Ortopedi Cerrahi Derneği'nin (ROCD) başkanı ve İstanbul Atlas Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Bursa'daki Robotik Ortopedi Cerrahi Merkezi ile Turan Turan Sağlık Grubu'nun medikal direktörüdür.

İlgili Makaleler

24 Yorum

  1. Ben geçen sene 9 şubat’da sol kalçamda protez takıldı 1 seneyi geçti zaman zaman ağrı kalçada ve şişlik ayrıca protez olmayan kalçada ağrı nedeni nedir acaba

    1. Merhaba Rusen Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Sağlık probleminiz ile ilgili sizi doğru bilgilendirebilmemiz içim ameliyat sonrası yakın zamana ait tetkiklerinizi görmemiz gerekir. Kalçanıza ait röntgen görüntüleriniz varsa bize gönderdiğiniz takdirde inceletip durumunuz hakkında size dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…

  2. Hocam benim anneme kalca protezi yapılması gerekiyor kilolu olduğu için yapmıyorlar zayıfla diyorlar imkansız bir şey zaten artık yürüyemiyor çaresiz kaldık ne yapmamız gerekiyor bize bir yol gösterirmisiniz

    1. Merhaba Duygu Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Günümüz teknolojisinde kilolu hastalarımıza da kalça protezi yapmak mümkün, annenize yardımcı olmak isteriz. Sağlık problemi ile ilgili sizi doğru bilgilendirebilmemiz için kalçasına ait yakın zamanda çektirmiş olduğu röntgen veya MR görüntüleri varsa bize gönderebilirsiniz incelenip size durumu hakkında geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…

  3. Merhaba Çok kilolu bir Teyzemiz var 80 yaşında ,Sol kalça Protezi ameliyatı oldu , Hekimi bir Ay Sırt üstü yatacak demiş . Bir Ayı doldurdu Kimsesiz ,Kaldıramıyoruz da ,Hareketlere ,Fiziğe evde yardımcı olabilirmisiniz . Adana ikamet .

    1. Merhaba Efe Bey, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz ancak Bursa Ceylan Hastanesi’nde hizmet vermekteyiz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…

  4. Hocam ben bir ay önce kalça protez ameliyatı oldum yürüteçle yürümeye başladım doktorum bir ay dolduğunda yürüteci bırak dedi ama ben dengemi sağlayamıyorum ne yapmam gerekiryor bana verilen egzersiz hareketleri de yok ama ben kendi çabamla yapmaya çalışıyorum İnt bakarak

    1. Merhaba Sevgi Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isterim. Kalça protezi ameliyatı sonrası egzersizler iyileşme sürecinin en önemli parçasıdır. Ameliyat sonrasında en az 2-3 ay egzersizlere düzenli devam etmeniz gerekmektedir. Kalça protezi ameliyatı sonrası egzersizler kas gücünü artırmaya, hareket yeteneğinizi iyileştirmeye, esneklik, denge ve dayanıklılık kazanmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca, kendinizi çok daha zinde hissetmeniz mümkündür. Evde yapabileceğiniz egzersiz için blog yazımızın linkini bırakıyorum https://kayhanturan.com/blog/kalca-protezi-ameliyati-sonrasi/#kalca-protezi-ameliyati-sonrasi-egzersizler , evde düzenli olarak gerçekleştirebilirsiniz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…

      1. Hocam bn 35 yaşında yım tatilde araba çarptı ve sağ kalçam kırıldı. Protez takıldı ama hergün yürüyemiyorum canm çok acıyor ne yapmam lazım teşekkürler🙏

        1. Merhaba Nesrin Hanım öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Sağlık probleminiz ve tedaviniz hakkında sizi doğru bilgilendirme sağlayabilmemiz için yakın zamana ait tetkiklerinizi değerlendirmemiz gerekiyor. Yakın zaman dizinize ait yaptırmış olduğunuz tetkiklerinizi 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz…

  5. Merhaba hocam ben yaklaşık 7 yıl önce kalça çıkığı için ameliyat oldum evet ağrılarım gitti ama hala sekiyorum bunun için ne önerirsiniz

    1. Merhaba Berfin Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Kalça eklemine zarar verebilecek hareketlerden kaçının ve belden öne doğru 90 dereceden fazla bükülmeyin. Bunun için; alçak sandalyelere oturup kalkmamaya, öne doğru fazla eğilmemeye, bacak bacak üstüne atmamaya dikkat edin .Dizinizi kalça seviyesinden yukarı kaldırmamaya çalışın. Yürürken, otururken veya ayakta dururken ayaklarınızı çok fazla içe veya dışa döndürmeyin. Normal aktivitelerinize geri dönmek için sabırlı olun ve iyileşme sürecinizi aceleye getirmeyin. Dengeli ve güvende olduğunuzu hissedene kadar yoğun aktivitelerden kaçının. Sağlık probleminiz ile ilgili de sizi doğru bilgilendirebilmemiz için ameliyat sonrası yakın zamana ait röntgen görüntülerinizi gönderdiğiniz takdirde inceletip durumunuz hakkında size dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…

  6. Merhaba 3hafta önce kalça protezi ameliyati oldum hersey yolunda fakat ameliyatlı ayağım çok fazla şişti

    1. Merhaba Nevziye Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz, ameliyat sonrası ödem oluşumunda kaynaklı ayakta şişlik olabilir. Tuzsuz yemeye, bol su içmeye ve egzersizlerinizi düzenli yapmaya özen göstermeniz gerekir. Bu şikayetiniz ileri derecedeyse ameliyatını gerçekleştiren hekiminize mutlaka bilgi vermenizi öneririz. Sağlık durumunuz ile ilgili sizi doğru bilgilendirebilmemiz için ameliyat sonrası röntgen veya ayağınızı görüntülerini gönderdiğiniz takdirde inceletip durumunuz hakkında dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…

  7. 9 yıl oldu kalça protez ameliyatı olalı. Son 2 yıldır aktif cinsel hayatım var. Arada kalça, kasık ve bacakta ağrılar, sızlamalar oluyor. İnternetten okuduğum yorumlarda gözümü korkuttu. Protezde gevşemeler olabilir şeklinde. Korkuyorum

    1. Merhaba Sare Hanım, öncelikle geçmiş olsun, size yardımcı olmak isteriz. Sağlık probleminiz ile ilgili sizi doğru bilgilendirebilmemiz için tetkiklerinizi görmemiz gerekir. Yakın zamanda çektirmiş olduğunuz röntgen görüntünüz varsa bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size durumunuz hakkında geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…

  8. Hocam merhaba, 2 ay önce anneme kalça total protez takıldı(sol) doktoru 48 gün yatırdı sırt üstü. 48 gün sonra kontrole gittik. Wolker le yürüyebilir dedi, 3 egzersiz verdi sadece.diz kapak üst kısmını destek almadan kaldıramıyor annemin normal yürümesi için ne yapabiliriz, ayrıca sağlam tarafına yan yatırıyoruz, bacak arasına yastık koyup. Ameliyatlı olan tarafına da yatabilir mi. Herhangi bir sorun olur mu?

    1. Merhaba Yasemin Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Annenizin sağlık problemi ve tedavisi hakkında sizi doğru bilgilendirme sağlayabilmemiz için yakın zamana ait tetkiklerini değerlendirmemiz gerekiyor. Yakın zaman da kalçasına ait yaptırmış olduğu tetkiklerini 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz…

  9. Merhaba, annem 2,5 ay önce kalça protezi ameliyatı oldu 45 gün sonra üzerine basmaya başladı. Sorunsuz yürüyor hafif sekerek. Ancak son zamanlarda ağrı ve aşırı üşüme oluyor. Sebebi nedir acaba? Başka şikayet yok. Yaş 60 boy 165 kilo 110

    Teşekkürler.

    1. Merhaba Kamil Bey, öncelikle geçmiş olsun. Annenizin sağlık problemi ve tedavisi hakkında sizi doğru bilgilendirme sağlayabilmemiz için ameliyat sonrasına ait tetkiklerini değerlendirmemiz gerekiyor. Yakın zaman da kalçasına ait yaptırmış olduğu tetkiklerini 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz…

  10. Merhaba Hocam babam 22 şubatta sol kalça protezi ameliyatı oldu ters hareket yapılmadı fakat sağa dönünce protezin sesi duyuldu . bu normal midir? şuan herhangi bir ağrısı yok. daha yeni oldu ameliyatı bazen ayakta çok kalınca ayaklarında şişlikte oluşuyor. sesle ilgili bir sorun yaşar mıyız?

    1. Merhaba Meltem Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Babanız ile ilgili yardımcı olmak isteriz. Babanızın sağlık problemi ve tedavisi hakkında size doğru bilgilendirme sağlayabilmemiz için yakın zamana ait tetkiklerini değerlendirmemiz gerekiyor. Babanızın yakın zamana ait yaptırmış olduğu tetkiklerini 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz…

  11. Merhaba.ben ayağimdaki tibi şaft kırığı var platin takılmışti.kalçamda ise iki bacağimi bağlayan kalçamin ortasina kücük platin takili.ameliyat olala 1 sene oldu.komple kaynaşmış durumda.Hayatim hep normal sıkıntı yaşamıyorum.Peki ben spor salonuna gitme şansim var mi.fitness yapmak istiyorum.platinlerim zarar görür mü

    1. Merhaba Mehmet Bey, Ameliyat durumunuzu değerlendirebilmemiz için röntgen görüntülerinizin değerlendirilmesi gerekiyor. Özellikle spor esnasında bazı kalça hareketlerinin kısıtlanması gerekebilir. Tetkiklerinizi 0505 999 17 77 numaralı whatsapp hattımızdan bizlere iletebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu