Cerrahi işlemler sonrasında gelişen enfeksiyonlar, doktor ve hasta için ciddi bir sorun ve endişe kaynağıdır. Ameliyat sonrası enfeksiyonlar tüm tıp alanlarında karşımıza çıkabilir. Yumuşak doku enfeksiyonu nispeten kolay tedavi edilebilmesine karşın kemik dokusunun etkilendiği enfeksiyonların tedavisi daha zor olup ve daha uzun sürebilmektedir. Ortopedik ameliyatlardan sonra gelişen enfeksiyonlar, kemik dokusuna zarar vererek takılan implantların kemiğe tutunmalarında zayıflama ve gevşemeye neden olabilir. Aynı şekilde protez ameliyatları sonrasında enfeksiyon gelişirse eklem ve kemiği etkileyerek protezin gevşemesine yol açabilir.
Enfeksiyon belirtileri genellikle ağrı, şişlik, sıcaklık, kızarıklık, hassasiyet olarak ortaya çıkar. Ayrıca enfeksiyon bölgesinde akıntı, yorgunluk, ateş, üşüme ve gece terlemeleri gibi enfeksiyon belirtileri de görülebilir. Protez ameliyatları sonrasında gelişebilecek enfeksiyonlarda, enfeksiyon tedavisi gecikir veya enfeksiyon zamanında fark edilemez geç tanı koyulursa, uzun ve zorlu bir tedavi süreci yaşanabilir. Halbuki gerekli önlemler alındığında cerrahi enfeksiyonlar önlenebilmekte ve olası bir enfeksiyon durumunda da erken teşhis ile güvenle tedavi edilebilmektedir.
Sadece protez ameliyatları değil, tüm ortopedik ameliyatlarından sonra enfeksiyon riski söz konusudur. Protez enfeksiyonları, ameliyattan sonra günlük hayattaki hareketleri ve dolayısıyla yaşam kalitesini etkileyecek bir durum olduğundan özellikle dikkat edilmesi gereken bir konudur. Protez cerrahisi sonrası enfeksiyon gelişimi erken saptandığında, uygun ilaç tedavisi ve gerekirse cerrahi müdahale ile tedavi edilebilmektedir.
Protez Ameliyatı Sonrası Enfeksiyon Risk Faktörleri Nelerdir?
Vücudun bağışıklık sistemini zayıflatan koşullar enfeksiyon gelişme olasılığını arttırır. Protez ameliyatları sonrasında enfeksiyon gelişimi her 100 hastanın bir veya ikisinde rastlanır. Aşağıdaki bahsedilen durumlarda protez ameliyatları sonrası enfeksiyon gelişme riski daha fazladır. Bu risk faktörleri, hastaya ve ameliyat sürecine bağlı olmak üzere iki grupta incelenebilir.
1-Hastaya bağlı risk faktörleri
Şişmanlık (Obezite): İdeal vücut ağırlığının %20’sinden fazlasına sahip olanlarda enfeksiyon riskinin arttığı bilinmektedir. Bu nedenle planlanan ameliyat öncesinde uygun bir diyet ile hastanın kilo vermesini sağlanmak önemlidir.
Şeker (Diyabet) hastalığı: Diyabetli hastalarda enfeksiyon riski diğer hastalara göre 3 kat daha fazladır. Kan şekerinin düzenli kontrolünü yapmak, enfeksiyon riskinin azalmasında rol oynar.
Diğer hastalıklar: Kronik böbrek yetmezliği, bacak damarlarında dolaşım bozukluğu, romatoid artrit ve benzeri iltihaplı romatizmal eklem hastalıklarında cerrahi sonrası enfeksiyon oluşma riski daha yüksektir.
Kortizon ilaçları: Başka hastalıklara bağlı olarak uzun süredir orta veya yüksek dozda kortizon tedavisi görmekte olan hastalar protez ameliyatları sonrası enfeksiyon riskli grupta yer alırlar.
Sigara kullanımı: Sigara içen hastalarda damar kan dolanımı bozulur, kollajen yapımı azalır ve yara iyileşmesi gecikir. Ameliyatlardan önce 30 gün süreyle sigara kullanılmaması tavsiye edilmektedir.
Beslenme bozukluğu (malnütrisyon): Ciddi beslenme bozukluğuna bağlı vücut direnci ve bağışıklığı azaldığı için, yara iyileşmesi gecikir.
Ameliyat öncesi ve sonrası hastanede kalış süresinin uzaması: Hastanede uzun süre yatan hastaların cilt florasındaki mikroorganizmalarda artış olur. Hastane ortamında bulunan dirençli mikroorganizmalar özellikle risk yaratabilir.
Başka enfeksiyonların varlığı: Ameliyat öncesi akciğer, idrar yolu, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları olan hastalarda cerrahi sonrası enfeksiyon riskinin 2-3 kat arttığı bilinmektedir.
2-Ameliyat süreci ile ilgili risk faktörler
Ameliyat öncesi vücut temizliği: Ameliyat öncesinde alınan duş sonrasında özellikle ameliyat bölgesine klorheksidin içeren solüsyonların uygulanması ile, enfeksiyon için önemli bir kaynak oluşturan ciltteki mikrobiyal koloni sayısını azaltmaktadır. Operasyon öncesi klorheksidin içeren bir mendil ile temizlik yapıldığında operasyon sonrası enfeksiyon riskinin azaldığı saptanmıştır. Aynı şekilde hastanede ameliyattan hemen önce klorheksidin içeren özel solüsyonlar ile hastanın ağız ve burun temizliğinin yapılması da ortopedi ameliyatları sonrası enfeksiyon riskinin azalmasına yardımcı olmaktadır.
Ameliyat alanının temizlenmesi: Ameliyatın uygulanacağı cilt alanı doktorunuzun tarifine uygun şekilde temizlenmelidir. Yetersiz cilt temizliği enfeksiyonlara neden olabilir. Ameliyattan önceki günün akşamı cerrahi bölgenin traş edilmesi enfeksiyon riskini arttırabilir. Traş esnasında deride oluşan minik yaralanmalar sonucu enfeksiyonlar görülebilir. Cerrahi alan tıraş edilecekse ameliyatın hemen öncesinde yapılmalı ve jilet yerine makas, elektrikli traş makinesi veya tüy dökücü kremler kullanılmalıdır.
Ameliyathane ve diğer çevresel faktörler: Enfeksiyonların meydana gelmesinde operasyonun tipi, implant kullanımı, uygun ve yeterli cerrahi hazırlık, antimikrobiyal profilaksi, ameliyat süresi gibi tıbbi tekniklerin önemli rolü vardır. Ayrıca ameliyathanedeki havalandırma, cerrahi aletlerin sterilizasyonu, ekipteki kişilerin cerrahi temizlik kurallarını düzgün uygulamaları da önemlidir. Deneyimli ve bilgili bir cerrahi ekip enfeksiyon riskini önemli ölçüde azaltılmasına katkıda bulunur.
Ameliyat sonrasında yara pansumanı: Yaranın kapatılmasında uygulanan teknik, uygulayıcıların deneyimi son derece önemlidir. Pansuman, uygun steril malzeme ile ve mikroptan arındırılmış koşullarda yapılmazsa enfeksiyon riskini arttırır. Doktor tarafından önerilen aralıklar ile ve önerildiği şekilde pansuman uygulanmalıdır.
Ameliyat sonrası takip: Hastanın kendisi ve yakınları enfeksiyon belirtileri konusunda bilgilendirilmeli ve hasta taburcu olduktan sonra evde kendisini de enfeksiyon açısından dikkatli olmalıdır. Ameliyat sonrası hasta düzenli olarak kontrolleri için hastaneye gelmeli ve takip edilmelidir.
Diz Protez Ameliyatları Sonrası Enfeksiyon Neden Oluşur?
Ameliyat sonrası protezli diz eklem bölgesinde, vücuttaki başka enfeksiyonlara bağlı olarak veya bilinmeyen bir nedenden dolayı enfeksiyon gelişebilir. Genellikle hastanın bağışıklık sistemi enfeksiyona neden olabilecek zararlı bakterileri ortadan kaldırır. Bağışıklık sisteminin zayıf olduğu kişi ve durumlarda ise enfeksiyon protez bölgesini tutabilir. Protez ameliyatları sonrasında gelişen enfeksiyonlarda, metal ve diğer suni malzemelerden üretilmiş olan protez implantların varlığı enfeksiyon ile savaşı zorlaştırabilir. Güvenli bir ortamda ve deneyimli ellerde yapılan bir ameliyatta gerekli önlemlerin alınması ile birlikte enfeksiyondan korkmak için bir neden yoktur.
Protez Ameliyatı Sonrası Enfeksiyon Belirtileri Nelerdir?
Protez ameliyatları sonrasında gelişebilecek enfeksiyonlar, erken dönemde veya geç dönemde ortaya çıkabilir.
Ameliyattan sonra erken dönemde ortaya çıkan enfeksiyonlarda, eklemde ağrı, şişlik, kızarıklık, bölgesel ısı artışı ve yaranın akıntı vermesi sık görülen belirtilerdir. Özellikle yara yerinde devam eden akıntıların uzun veya kısa süreli olmasına göre takip edilmesi gereken adımlar bulunmaktadır (Resim 1).
Eğer ameliyat sonrası yara yerinde üç günden daha az bir süre akıntı varsa, öncelikle yaranın gözlenmesi gerekmektedir. Üç günden daha fazla süren akıntı durumunda ise, yaralı bölgeye hacimli kompres pansuman veya Negatif Basınçlı Yara Tedavisi (NPWT) iki gün kapalı izleme yapılması gerekmektedir. Ayrıca hastanın beslenme durumu ve bazı ilaçlarının değiştirilmesi veya kullanımının durdurulması gerekir.
Yarada bir kuruma varsa, takip edilmelidir. Ancak akıntı hala devam ediyorsa, hastanın tıbbi durumu değerlendirilmelidir. Tıbbi durumu zayıf olan hastaların tedavisi tamamlandıktan sonra, yara temizlenmeli ve enfeksiyon durumu kontrol edilmelidir. Enfeksiyon yoksa, yara yeri gözlenmelidir. Ancak enfeksiyon devam ediyorsa enfeksiyonun yüzeysel veya derin olup olmadığı değerlendirilerek tedavi uygulanmalıdır.
Geç dönemde ortaya çıkan enfeksiyonlarda ise öncelikli yakınma ağrıdır. İlerleyen dönemde protezde enfeksiyona bağlı gevşeme ve aşınma da oluşursa, o zaman eklem üstüne yük verememe, basamama ve yürüme zorluğu gibi yakınmalar başlar.
Deneyimli ve titiz ellerde uygulanan diz protez ameliyatları sonrasında nadiren enfeksiyon görülür. Ancak yine de cerrahi işlem sonrası yara bakımı ve kontrollerin düzenli yapılması son derece önemlidir.
Protez Ameliyatı Sonrası Enfeksiyon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Protez enfeksiyonları, erken dönem ve geç dönem enfeksiyonları olmak üzere iki şekilde görülür.
Erken dönem enfeksiyonu: Diz protez ameliyatı yapıldıktan sonraki 3-6 hafta içinde görülen enfeksiyonlardır. Ameliyat sonrası erken dönem enfeksiyonu, ameliyat yerinden 5 günden fazla süren akıntı varlığında şüphelenilir. Bu durumda bölgeyi enfeksiyondan arındırmak için uygun tedavi hızlıca başlanmalıdır. Tedavi için, öncelikle enfekte bölge temizlenir ve alınan kültür laboratuvara gönderilir. Böylece antibiyotik tedavisine başlanarak hasta sık kontroller ile takibe alınır.
Geç dönem enfeksiyonu: Eklem protez ameliyatından 3-6 haftadan sonra ortaya çıkan enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlarda bakteriler protezin üzerinde bir biyofilm tabakası oluştururlar ve bu durumda antibiyotikler de tedavide yetersiz kalır. Ayrıca geç dönem enfeksiyonlarda protezin kemikteki yerinde aşınma ve gevşeme meydana da gelebilir. Bu durumda protezin cerrahi olarak çıkarılıp, yenilenmesi (revizyon) gerekir. Eklem protez revizyon cerrahisi duruma göre tek veya iki aşamalı olarak yapılır.
Eklem protez enfeksiyonlarında bakteriyofaj tedavisi:
Özellikle antibiyotiklere dirençli protez enfeksiyonlarında uygulanan bakteriyofaj tedavisi ile olumlu sonuçlar elde etmek mümkündür. Bakteriyofaj tedavisinde kısaca, enfeksiyona neden olan mikrobu yok etme özelliği olan özel bir faj çözeltisi laboratuvar ortamında hazırlanır. Elde edilen bu bakteriyofaj çözeltisi enfeksiyon bölgesine uygulanır. Enfeksiyona neden olan bakteriyi bakteriyofajlar yok eder.
Bakteriyofajlar antibiyotiklerin yetersiz kaldığı biyofilm tabakasını da yok ederler. Bakteriyofajların diğer önemli bir özelliği de insan vücuduna zarar vermeden yalnızca ilgili bakteriyi ortadan kaldırmalarıdır. Tekrarlayan, antibiyotiklere yanıt vermeyen enfeksiyonların tedavisinde bakteriyofajlar ile son derece yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır.
Bakteriyofaj tedavisi ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Hasta protezli eklem bölgesinde enfeksiyondan şüphelenirse, erken teşhis ve tedavi için hemen ortopedi doktoruyla görüşmelidir. Enfeksiyon belirtileri konusunda (yakınmanız ne zaman başladı, ne şekilde başladı vb.) doktorun bilgilendirmesi gerekir. Erken dönemde teşhis edilmiş enfeksiyonlarda genellikle hızlı bir şekilde tedavi sağlanabilmektedir.
Tedavi ve ameliyat ile ilgili endişeleriniz hakkında bizlere danışabilir ve bilgi alabilirsiniz. Sizi diz ağrılarından uzak bir hayata ve sağlıklı bir geleceğe kavuşturmak için buradayız!
Ağrısız, hızlı ve sağlıklı bir iyileşme süreci ile güvenilir tedavi yöntemleri için Op. Dr. Kayhan Turan ve uzman ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için tıklayın.
İyi akşamlar doktor bey ben 4 hafta oldu ameliyat olalı tam diz protez ameliyatı oldum ama bu aralar dikiş olan yerde sol tarafta ufak kızarıklık var ve orası açıyor çok acaba neden olabilir endişe etmem lazımmi cunki baya ağrı yapıyor.. Tşk ederim
Merhaba Aysel Hanım öncelikle geçmiş olsun, Sağlık probleminiz ile ilgili sizi doğru bilgilendirebilmemiz için muayeneye bulgularınızı görmemiz gerekir. Dizinize ait yakın zamanda çektirmiş olduğunuz röntgen ve kan sonuçlarınızı bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size geri dönüş sağlayabiliriz.
Detaylı bilgi almak için 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…
Iyi günler benim ananem ameliyat oldu dizinden. Yaklaşık 3 gün oldu ayağa kalkınca kanamaları oluyor. Doktorlarına sorduk içerideki pis kanın atılması lazım dediler acaba ne zamana kadar devam eder bu kanama? Hastaneye yatışı uzatmayı istedik ancak özel hastane olduğu halde bizi gönderdiler. Acaba riski ne korkmalı mıyız?
Merhaba Betül Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Doktorunuzun takibinde kalmanızı öneririz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhabalar ben 9 ay oldu kalca protezi ameliyatı oldum fakat dikiş olan yerde etrafinda üst bölümde şişkinlik olduğunu gördüm acaba normal biseymi yoksa bir sıkıntımı var oturak kemiğinde oturduğum zaman acı ağrı hissediyorum bu neden kaynaklanıyor acaba
Merhaba Ceyda Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Sizi bu konuda doğru yönlendirebilmemiz için ameliyat sonrası tetkiklerinizi bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhaba anneme diz protezi takıldı ama diren çıktıktan 1 gün sonra estetik dikiş yerlerinde sızıntı olmaya başladı bu normal mi bu bir enfeksiyon mu lütfen cvp verin!
Merhaba Seda Hanım öncelikle geçmiş olsun, size yardımcı olmak isteriz. Annenizin sağlık problemi ile ilgili sizi doğru yönlendirebilmemiz için yakın zamanda yapılan tetkiklerini ve dizinin fotoğrafını bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhaba hocam annem diz ameliyatı oldu yanliz diz kapağı enfeksiyon kaptı ne yapmamız gerekiyor
Merhaba Yeter Hanım öncelikle geçmiş olsun, size yardımcı olmak isteriz. Annenizin sağlık problemi ile ilgili sizi doğru yönlendirebilmemiz için yakın zamanda yapılan tetkiklerini ve dizinin fotoğrafını bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhaba hocam Babam bir ay önce diz protezi amaliyatı oldu.Gece ayaklarında huzursuzluk oluyor uyuyamıyor bu normalmi?
Merhaba Türkan Hanım öncelikle geçmiş olsun. Babanızın sağlık problemi ile ilgili sizi doğru bilgilendirebilmemiz için muayene bulgularını görmemiz gerekir. Ameliyat sonrası dizinize ait yakın zamanda çektirmiş olduğunuz röntgen görüntüleri varsa bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size durumu hakkında geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhaba anneme 5 gün önce dizine platin takıldı walker ile gayet güzel yürüyor lavabo ihtiyacını da kendisi giderebiliyor oturuyor kalkıyor vs ama annem ömür boyu destekli mi yürücem diye cok psikolojisini bozuyor. Doktoru hastanede fizik tedavisi yaptırıyor ancak cıkısta gerek görmedi Egzersizlerini de yapıyor doktoru fizik tedaviyi gerek görmedi pazartesi eve cıkıcaz. Ömür boyu bastona,walkere baglı kalmaz dimi öyle bi ihtimal var mı ? Bir de dizinde biraz şişlik var dikisin etrafı acık kahverengi normal mi ? Cok tesekkur ederim
Merhaba Nevin Hanım öncelikle geçmiş olsun. Annenizin sağlık problemi ile ilgili sizi doğru bilgilendirebilmemiz için muayene bulgularını görmemiz gerekir. Ameliyat sonrası dizinize ait yakın zamanda çektirmiş olduğunuz röntgen görüntüleri varsa bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size durumu hakkında geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…
Hocam merhaba, annem 2,5 ay önce diz protezi ameliyatı oldu. Dizinde yanma oluyor. Crp 9,5 Sedimentasyon 43 ne yapmamız gerekiyor
Merhaba Süreyya Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Annenize yardımcı olmak isteriz ancak sağlık problemi ile ilgili sizi doğru bilgilendirebilmemiz için tetkiklerini görmemiz gerekir. Yakın zamanda çektirmiş olduğu röntgen görüntülerini ve tahlillerini bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size durumu hakkında geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhaba hocam 14 ay önce kalça protezi ameliyati oldum ( iki kez femur kırığı ameliyatı oldum platin takılmıştı ama kemik kaynamadi ) ameliyat yerinden tam 11 ay akıntı geldi her türlü tahlillerde bakteri üretmediği görüldü ve yıkama ameliyatı da oldum hatta damar yoluyla 1.5 ay antibiyotik tedavisi gördüm 11 ay sonra akıntı bitti fakat son bir haftadır yine başladı ne yapmalıyım
Merhaba Çiğdem Hanım öncelikle geçmiş olsun, size yardımcı olmak isteriz. Sağlık probleminiz ile ilgili sizi doğru yönlendirebilmemiz için yakın zamanda çekilen röntgen ve kan tahlillerinizi bize gönderdiğiniz takdirde incelenip size durumunuz hakkında geri dönüş sağlayabiliriz. Kemik, eklem ve kas problemleriniz ile ilgili her türlü sorun ve sorularınız için bizimle dilediğiniz zaman 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz.
merhaba anneme bir ay önce diz protezi takıldı yarası iyi ağrısı yok yürüyebiliyor antibiyotik kullandığı halde crp düşmüyor nedendir
Merhaba Yeliz Hanım öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Evet. Size en doğru tedavi ile ilgili bilgilendirme sağlayabilmemiz için Tetkiklerini 0505 999 1 777 numaralı whatsapp hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda inceleyip sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıcakla kalın…
Harika bir paylaşım, özellikle konunun önemli detayları oldukça net bir şekilde açıklanmış. İnsanları çeşitli karmaşık anahtar kelimelerle yormak yerine, okumaktan keyif alacağı içerikler her zaman daha iyidir. Kaliteli paylaşım adına teşekkür eder, paylaşımlarınızın devamını sabırsızlıkla beklerim.
Merhaba Kemal Bey güzel görüşlerinizi bizimle paylaştığınız için biz teşekkür ederiz. Sizlere faydalı bilgilendirme sağlayama devam edeceğiz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhaba hcm .annem diz protez amaliyati olalı dört hafta oldu şuan durumu çok iyi fakat ilk kontrolde doktor hatasını söyledi alt tarafin köşesinin kirecini iyi temizlememis bı sorun olustururmu ileriki günlerde .
Merhaba Fikriye Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Annenizin sağlık problemi ve tedavisi hakkında sizi doğru bilgilendirme sağlayabilmemiz için yakın zamana ait tetkiklerini değerlendirmemiz gerekiyor. Yakın zaman da dizine ait yaptırmış olduğu tetkiklerini 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhaba Dkç rahatsızlığıyla protez taktırdım 13 14 ay önce şuan dikiş izlerimde hafif şişlik ve bol kızarmalar var neden olabilir
Merhaba Sevgi Hanım öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Sağlık probleminiz ve tedaviniz hakkında sizi doğru bilgilendirme sağlayabilmemiz için yakın zamana ait tetkiklerinizi değerlendirmemiz gerekiyor. Yakın zaman dizinize ait yaptırmış olduğunuz tetkiklerinizi 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz…
Merhaba hocam benim dizime diz protezi konuldu 45 gün oldu. Yürüyebiliyorum, yavaş yavaş işlerimi halledebiliyorum ama üstünde biraz durduğum bacağımın arka tarafı ağrıyor ve şişiyor çok geriliyor bu durum normal mi?
Merhaba Fehmiye Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Size yardımcı olmak isteriz. Sağlık probleminiz ve tedaviniz hakkında sizi doğru bilgilendirme sağlayabilmemiz için yakın zamana ait tetkiklerinizi değerlendirmemiz gerekiyor. Yakın zamana ait yaptırmış olduğunuz tetkiklerinizi 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz…
Bu sorunu nasıl çözdünüz iyileşme sürecinin bi parçasımıymış yoksa bi sıkıntı mı varmış annemde 50 gün oldu söylediğiniz şikayetleri var. Çok geçmiş olsun bu arada
Merhaba Demet Hanım öncelikle geçmiş olsun. Her hastanın sağlık durumu farklı olduğu için ameliyattan sonra iyileşme süreçleri de farklılık göstermektedir. Daha detaylı görüşme sağlayabilmek için bizleri 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Sağlıcakla kalın.
Hocam meraba annem 8 gun once ameliyat oldu yara dikis izlerinde bir sikinti yok fakat sarginin altlarında sanki yanmis gibi kucuk kucuk baloncuklar olusup patliyir cok agri yapiyor byrde yürüyünce ayakta sislik oluyor acaba protez mi enfeksiyon oldu bizide bilgilendirirmisiniz ne yapabiliriz
Merhaba Duygu Hanım, öncelikle geçmiş olsun. Sağlık probleminiz ve tedaviniz hakkında sizi doğru bilgilendirme sağlayabilmemiz için yakın zamana ait tetkiklerinizi değerlendirmemiz gerekiyor. Yakın zamana ait yaptırmış olduğunuz tetkiklerinizi 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bizimle paylaşmanız durumunda değerlendirme sağlayıp sizi bilgilendirebiliriz. Sağlıklı günler dileriz…