Paylaş
Bize Danışın

Robotik Diz Protezi Ameliyatı Olanların Yorumları: Afife E.


Diz Protezi Ameliyatı Sonrası İyileşme Hikâyesi

66 yaşındaki Afife Hanım, 10 yıldır süren ağrılarından Yeni Nesil Robotik Diz Protezi Ameliyatıyla Kurtuldu!

Sol dizindeki rahatsızlık nedeniyle yürümede ve ayağını kaldırmada zorluk yaşayan Afife Hanım, yıllar sonra yürüme ve hareket özgürlüğüne kavuştu. Tüm hastalar gibi Afife Hanım için de daha önce diz protezi olan hastaların yorumları ve tavsiyeleri oldukça önemliydi. Ameliyat sonrası memnuniyetini dile getiren Afife Hanım, kendisi gibi yıllarca acı çeken kişilerin ameliyat korkularını yenmeleri için; daha önce yaşadığı zorlukları, ameliyata karar verme sürecini ve iyileşme sürecini sizler için anlattı.

Siz de diz ağrılarınızın şiddetini değerlendirmek ve ameliyat ihtiyacınızın olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız Diz Ağrısı Değerlendirme Testi’ni yanıtlayabilirsiniz.

“Dizlerim etime batıyordu, yürüyemiyordum.”

Diz ekleminde yaşanan sorunların en belirgin işareti diz ağrılarıdır. Diz ekleminde ortaya çıkan şişlik, sertlik, dizde çıtırtı ve hareket kısıtlılığı gibi belirtiler ise diz kireçlenmesinin belirtileri arasındadır. Diz kireçlenmesinin oluşmasının çeşitli nedenleri olabilir. Ancak en önemli nedeni diz eklemin zamanla yıpranması ve aşınmasıdır. Diz kireçlenmesi sorunu yaşayan hastalar yürüme, eğilip kalkma ve oturma gibi günlük aktivitelerinde ağrı hissederler. Afife Hanım’da yıllar çektiği ağrı ve acılarını şu şekilde anlatıyor: “10 yıl önce başladı sol dizimde rahatsızlığım. İlk etapta dizlerim etime batıyordu, yürüyemiyordum. Hatta arabalara ve okula zor gidip geliyordum. Artık o bacağımı sürünmeye başlamıştı. 40 sene öğretmenlik yaptım. Pandemide bıraktım çalışmayı, yürüyememek beni çok kötü yapıyordu…”

Ameliyat Dışı Tedavi Yöntemleri İşe Yaramadı!

Diz ağrılarının en yaygın nedenlerinde biri olan diz kireçlenmesinde ameliyat her zaman ilk seçenek değildir.  Tedavinin seçiminde diz kireçlenmesinin hangi aşamada olduğu önemlidir. Diz kireçlenmesinin aşamaları ve tedavi yöntemleri;

1. Derece Kireçlenme: Küçük şişlikler. Dizde küçük kemik çıkıntıları ve düzensiz kemik büyümeleri görülür. Birinci derece diz kireçlenmesi olan kişiler, genellikler ağrı ya da rahatsızlık hissetmezler.

Tedavisi: İlk aşama kireçlenme tedavisi gerektirmez. Kireçlenme belirtilerinin hafiflemesi ve kireçlenmesinin yavaşlatılabilmesi için çeşitli tavsiyeler ve egzersiz programları önerilir.

2. Derece Kireçlenme: Hafif Kireçlenme. Hastaların ilk belirtilerini yaşamaya başladıkları süreçtir. Yürüyüş sonrası ağrı ya da uzun süre hareketsiz kalma durumunda eklemlerde sertlik ile kendini gösterir.

Tedavisi: Kilo kontrolü, egzersizler, diz artelleri ve sargılar, ayakkabı tabanlıkları ve ağrı kesici ilaçlar ile bir tedavi sürecine başlanır.

3. Derece Kireçlenme: Orta Derece Kireçlenme. Kişiler yürürken, koşarken, dizlerini bükerken veya diz çökerken ağrı yaşarlar. Ayrıca uzun süre oturma ya da sabah uyandıktan sonra eklem sertliği görülebilir. Uzun süre ayakta kalma ya da hareketlilik sonrası ise eklemde şişlik görülebilir.

Tedavisi: Yenileyici tedavi yöntemlerinden; eklem içi kortizon enjeksiyonları, trombositten zengin plazma (TZP) enjeksiyonları, kök hücre enjeksiyonları,  kriyoanaljezi ile dizde sinir bloğu gibi farklı tedavi yöntemleri uygulanır.

4. Derece Kireçlenme: Şiddetli Diz Kireçlenmesi. Şiddetli diz kireçlenmesi son aşamadır. Kişilerin kıkırdak dokuları nerdeyse tamamen yok olmuştur. Dizdeki kaliteli eklem sıvısında azalma ve eklem sürtünmeleri görülür. Bu evrede kişilerde hareket kısıtlılığı ve günlük aktivitelerini yerine getirememe problemleri yaşanır.

Diz kireçlenmesinin evreleri ve tedavi yöntemleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için “Diz Kireçlenmesinin Evreleri Nelerdir? Hangi Evrede Hangi Tedavi Gerekir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Tedavisi: Ameliyat dışı tedavi seçeneklerinin hastada yeterli düzelme sağlamaması durumunda ve kireçlenmenin son aşamasında ameliyat gereklidir. Ancak birçok kişi ameliyat korkusu ile ameliyat sürecinden kaçınmaktadır. Diz kireçlenmesi tanı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Yeni nesil robotik diz protezi ameliyatları ile artık hastaların korkularını yenmek mümkün! Robotik diz protezi ameliyatları ile ameliyat riskleri en aza inmekte ve başarılı sonuçlar şansa bırakılmamaktadır. Her hastanın farklı diz anatomisine göre gerçekleştirilen robotik diz ameliyatlarında milimetrikler ölçümler ile yapılan kesiler hata ve enfeksiyon riskini neredeyse ortadan kaldırmaktadır. Daha fazla bilgi için tıklayınız. 

Afife Hanım’da daha önce kendisine ithal ilaçlar, PRP (TZP), sıvı tedavisi ve nöral terapi uygulandığını ancak sonuç alamadığını, şikayetlerinin arttığını ve sağ dizinde de aynı şikâyetlerin yaşanmaya başladığını söylüyor.

Diz Protezi Ameliyatı Olanların Yorumları


Robotik diz protezi ameliyatının en büyük avantajlarından biri, hastaların ameliyat sonrası ağrısız ve kısa sürede günlük yaşamlarına geri dönmeleridir. Ameliyatın ertesi günü yürümeye başlayan Afife Hanım: “Biz tavsiye üzerine geldik, çok memnun kaldık. Herkesin gelmesini, hiç bu kadar ağrı ve acı çekmesini istemiyorum.”

“Yürümek, koşmak çok güzel…”

Üç ay önce ameliyat olan Afife Hanım, diz protezi ameliyatı sonrası yaşadıklarını şu şekilde anlatıyor:

“İki dizime de protez takıldı ameliyatın ertesi günü doktorum Kayhan Bey beni kaldırdı. Yürümeye başladım ve ikinci gün ise merdiven inip çıktım. Ameliyat sonrası yürüteci bıraktım ve kendim yürümeye başladım.” Yaklaşık bir aydır evinin işlerini kendi yapmaya başlayan ve alışveriş için dışarı çıkabildiğini dile getiren Afife Hanım, gözlerindeki gülümsemesi ve enerjisiyle ameliyattan çok memnun olduğunu belirtiyor. Ve sözlerine şu şekilde devam ediyor:

“Ameliyattan sonra bastonsuz ve destek şekilde dışarda yürüyebilmeme herkes çok şaşırdı. Devamlı yürüyorum 8.000 bin adım attığım günler oluyor.” Ameliyattan sonra üçüncü ayını dolduran ve ilk kontrolüne gelen Afife Hanım: “Kayhan Bey muayene etti ve film sonuçlarını kontrol etti. Her şey gayet güzel artık her işinin kendi yapabilirsin, yürüyebilirsin, koşabilirsin dedi.”

“Sağlık çok önemli, hele yürüyememek…”

“Dört ay sonra tekrar kontrole geleceğim. Bu hastanede çalışan arkadaşlara ve doktorum Op. Dr. Kayhan Hoca’ma çok teşekkür ederim.” Afife Hanım, Robotik diz protezi ameliyatı olmayı düşünen hastalara destek ve yardımcı olmak için ameliyattan gördüğü faydaları sizlerle paylaşıyor. Siz de diz kireçlenmesi yaşayan başka hastalara yardımcı olmak istiyorsanız, Afife Hanım’ın robotik diz protezi ameliyat deneyimini onlarla paylaşabilirsiniz.

Kemik, kas ve eklem sorunlarınız ile ilgili bilgi almak ve güncel tedavi yöntemlerini öğrenmek için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir, randevu için 0505 999 1 777 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Mutluluğun anahtarı sağlıktır. Sağlıklı bir ömür dileriz…

Randevu için tıklayınız
Başa dön tuşu
Robotik Diz Protezi Ameliyatı
Robotik diz protezi ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için lütfen formumuzu doldurunuz.
Robotik Diz Protezi Ameliyatı
Robotik diz protezi ameliyatı hakkında detaylı bilgi almak için lütfen formumuzu doldurunuz.